Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2008 21:26 - Проблемът не е в наличието на достатъчно гънки, а по-скоро в методичните опити за тяхното изглаждане
Автор: oseino Категория: Политика   
Прочетен: 1270 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2008 21:33


Началото винаги е трудно! Поради тази причина бих искал да започна с една знаменита реплика на незабравимия Наум Шопов от скандалния филм "Граница". Там Шопов играеше един кръвожаден командир, който караше едни граничари да разстрелват враговете на социалистическата Родина. Та същият този командир хокаше свойте войници, като ги обвиняваше, че са се изпуснали в гащите, и то по голяма нужда. След което тържествено заявяваше, че за последното не е отговорен  той и няма да се заеме с необходимите санитарни действия, които да поставят нещата в ред. Да, сега като си помисля сме се изпуснали в гащите и то доста сериозно. Може да се каже, че дори вече започна да понамирисва много гадно. Лошото е, че не се вижда кой и как ще ни изтрие балканските дупенца, преди окончателното "пръц", което хептем да ни затрие.

Преди година бях за кратко в съседна Гърция. Много хора се изказват, че Гърция е от нашата черга и още тям подобни ужасии. Че гърците отдавна са ни отвяли, това го знаят и кучетата на село. Друго ме втрещи, не направо ужаси. Разговарях с един грък на моята възраст, който се изказа доста ласкаво за собствената си страна. Нищо ново, ще си кажете, те са си шувинисти. По-интерсното е как въпростният гражданин познава България. Според него името на държавата ни е Булгаристан, защото така я били казали по някаква наша телевизия, която той гледал по Интернет. Ужас!!! Докато му обяснвах, че нещата не са точно така, той окончателно ме разби, като ми каза, че ние сме си много близки с турците, защото сме имали турско правителство. Единственото, което можах да направя е да наведа глава и да си замълча. Човекът все пак черпеше информация от някаква нашенска телевизия, всички се досещат коя е тя. 

Да, определено това момче не страдаше от някакви ментални проблеми, то просто бе гледало новините на "майчин език" по националната ни телевизия. Всичко си му беше наред, мозъчната дейност си беше ок, само дето някакъв "пропаганден валяк" се опитваше да заглади гънките на мозъка му.

Явно много сме се изпуснали в гащите, щом вече по света не ни знаят името на държавицата. Ако трябва да се доверя на наблюденията си, обществото ни въобще не знае какъв  му е проблема.А той си е един единствен, както на онова гърче, някой методично и безпощадно се опитва да изглажда "гънките" на българина. Младите отдавна са забравили какво искат и единственото, което ги интересува е кога ще цвили  Азис в някоя дискотека. Купищата изпушени цигари по заведенията и дискотеките, хилядите литри изпит алкохол, говорят, че много скоро американските пилоти на Ф-16 ще могат да кацат директно и върху главите ни. 

Последното доказателство за това, колко по-равно ни  става мозъчното пространство, са ония "сладури" от онова село, дето се хванали на бас, че ще свалят знамето от пилона на центъра на населеното място. Естествено облогът бил скрепен с каса бира, която щял да получи героят, който смъкне националното знаме. Е, страхотно!  Това се предполага, че се тия младежи, които ще ни отсрамят, ще ни изтрият страхливите задни части. По-склонен съм да вярвам, че това ще са хората, които ще ни продадат за една каса "Леденика".

Както и да е! Това е проблемът и няма какво да се чудим. Методичното и страховито промиване на мозъци е враг номер едно за нашата страна. Банално би било да се каже, че каращите "валяка на пропагандата" са политиците, лесно е. Предлагам да обвиним хората, които произвеждат бира и така да провокираме мозъчната си дейност, като съдадем предпоставки за образуването на още някоя гънка в главите ни.




Гласувай:
0



1. анонимен - Тъжна картинка...
07.10.2008 01:32
Като не е казал Абсурдистан - пак добре (
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: oseino
Категория: Политика
Прочетен: 74067
Постинги: 10
Коментари: 87
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930